zaterdag 23 maart 2013

vruchtenkoek zonder suiker

Uit een heel oud brood-bakboek
maakte ik deze koek zonder suiker of andere zoetstof:
 Je hebt het volgende nodig voor 2 bakblikken vol:
1 kop (=250 ml) olie (ik gebruikte zonnebloem)
1 kop in stukjes gehakte (gemengde) noten
1 kop rozijnen
1 kop geraspte kokos
2 koppen havervlokken
3 koppen vruchtenmoes (ik gebruikte appelmoes zonder suiker,
maar je kunt allerlei lekkere soorten fruit door elkaar gebruiken)
1/2 theelepel zout
1 theelepel vanille-esence
2-2 1/2 kop volkoren bloem

Meng alle ingrediënten door elkaar tot een kruimelig deeg.
begin met 2 koppen meel, en als het deeg te nat is doe je er wat bij.
Het ligt ook aan de vruchten die je hebt gebruikt hoeveel je nodig hebt.
Druk het deeg in 2 bakblikken van 20 bij 20 cm.
Bak 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden,
tot de koek goudbruin is.
Laat afkoelen en doe er dan een topping over.
 Voor de topping van 1 koek doe je 200 gram dadels of gedroogde abrikozen
net onder water in een pannetje.
Kook zachtjes 15 tot 20 minuten. Pureer daarna tot een pasta.
Smeer over de koek.
Doe er eventueel een kloddertje slagroom over...
Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...