zaterdag 21 april 2012

Chocoladecake zonder suiker

Ik was in een bakmodus deze week, geloof ik,
en deze keer dampte er een chocoladecake uit de oven,
maar wel een zonder suiker!
Wat heb je nodig?
100 gram abrikozen
150 gram boter
 1 eetlepel honing
 3 eieren
150 gram tarwemeel en 50 gram maismeel
half zakje bakpoeder
1 eetlepel cacao
1 eetlepel gemalen kokos
0,75 dl karnemelk
50 gram rozijnen
150 gram donkere chocolade
Wat moet je doen?
Was de abrikozen, zet ze in de week en maal ze daarna tot moes.
Roer de boter romig met de honing.
Splits de eieren en roer de dooier door het botermengsel.
Zeef de meelsoorten met het bakpoeder en de cacao.
Voeg de kokos aan dit mengsel toe.
Schep nu het meelmengsel om met de abrikozenmoes, 
de karnemelk, de rozijnen en het botermengsel.
Sla de eiwitten stijf en roer luchtig door het beslag.
Schep de helft van het beslag in een ingevette cakevorm,
leg hierop twee-derde van de in stukjes gebroken chocolade.
Voeg de rest van het beslag toe.
Bak de cake gaar in 60 tot 80 minuten op 170 graden.
Smelt de rest van de chocolade au-bain-marie
en giet over de cake voor een lekker knapperig laagje...
(dat laatste liet ik ivm de calorieën achterwege ;-))

Hij was heerlijk, stevig, niet te zoet, en snel op, te snel op...

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Leuk dat je wil reageren! Ga vooral je gang, ik geniet ervan...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...